YKS Tercih kılavuzu yayınlandı ve bugün itibariyle tercih işlemleri başladı. ÖSYM’nin yayınladığı kılavuza ve başarı sıralamalarına göre tercih yapacak olan adaylar, hayallerindeki üniversite ve bölüme yerleşmek için sabırsızlanıyor. Peki YKS tercihi nasıl yapılır? Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanları nasıl? Adana’da YKS başarısının değişmeyen adresi Güney Başak VIP Eğitim Kurumları sizler için anlattı…
2023 YKS’de sonuçların açıklanması ile birlikte adaylar heyecanla tercih kılavuzunu beklemeye koyuldular. Nihayet ÖSYM, merakla beklenen tercih kılavuzunu yayınladı. Adaylar bugün itibariyle ÖSYM’nin resmi web sitesindeki aday işlemleri sistemi üzerinden tercihte bulunabilecekler. Peki üniversitelerin taban puanları ve güncel kontenjanları belli mi? Tercih işlemleri nasıl yapılır?
ÖSYM geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada tercih maratonunun 27 Temmuz ve 8 Ağustos tarihleri arasında yapılacağını kamuoyuna duyurmuştu. Adaylar aday işlemleri sistemine girerek tercihte bulunabilecekler.
Tercih işlemleri bugün (27 Temmuz) saat 11.00 itibariyle başladı. Adaylar 8 Ağustos gününe kadar başarı sıralarını gözeterek tercihte bulunabilecekler. Tercih işlemleri sırasında kılavuzun dikkatlice incelenmesi, özel koşulların göz ardı edilmemesi ve kurallara uygun şekilde tercih listelerinin hazırlanması gerekiyor. Adaylar ÖSYM’nin resmi internet sitesine T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak veya ÖSYM mobil uygulaması üzerinden tercih yapabilecekler. 8 Ağustos 2023 günü saat 23.59’a kadar tercih ekranı açık olacak.
YKS Tercihi Ekranı İçin Tıklayın
Adaylar tercihte bulunurken üniversitelerin kontenjanlarını, taban puanlarını, başarı sıralarını ve okulların özel koşullarını gözetmek durumunda. Tüm bunlar için tercih kılavuzuna ihtiyaç var. Merakla beklenen kılavuz bugün itibariyle yayınlandı.
2023 YKS Tercih Kılavuzunu görüntülemek için tıklayabilirsiniz.
Bu yıl üniversitelerimizdeki toplam yeni öğrenci kontenjanı 1 milyon 111 bin olarak ilan edilmişti. 388 bin ön lisans, 465 bin lisans olmak üzere toplamda 853 bin kontenjan örgün öğretimde mevcut. Açıköğretim ve diğer uzaktan öğretim programlarının kontenjanları ile birlikte bu sayı 1 milyon 61 bin seviyelerine ulaşıyor. Ancak bunlara ek olarak öncesinde üniversite okuyamamış olan 34 yaş üzeri kadın bireyler, şehit ve gazi yakınları ve depremzede adaylar için hazırlanan ek kontenjanlar da eklendiğinde toplam öğrenci kontenjanı 1 milyon 111 bin seviyesine çıkıyor.
YKS ile ilgili gelişmelerden anında haberdar olmak için Güney Başak VIP Eğitim Kurumlarını takibe devam edebilirsiniz.