Liselere Geçiş Sistemi (LGS), 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınava, 8. sınıfta öğrenim gören yaklaşık 1,2 milyon öğrencinin katılması bekleniyor. LGS’de başarılı olmanın yolu ise planlı, verimli çalışmaktan ve yüksek motivasyondan geçiyor. Güney Başak Eğitim Kurumu olarak, öğrencilere LGS’de başarıyı getirecek 7 önerimiz var…
1) Nokta Atışı Çözümler: LGS’ye hazırlanırken, konu kazanım çalışmaları, hata analizine göre yapılmalıdır. Adaylar, deneme sınav sonuçlarını incelemeli ve odaklanacakları konuları öğretmenlerin yardımıyla belirlemelidir. Eksik olunan konulara ağırlık verilmelidir.
2) Zaman Yönetimi Testleri: Sınava hazırlanırken zamanı doğru kullanmayı öğrenmek de önem taşıyor. Öğrenciler her deneme sınavında süre tutarak, zaman yönetimi konusunda beceri kazanmalıdır.
3) Sınav Simülasyonu: Sınava iki ayın kaldığı süreçte adaylar, sınav simülasyonu yapabilir. Bu dönemde konular bitmiş olacağı için genel tekrar testleri ve deneme sınavlarıyla bilgilerini kontrol edebilir. Hafta sonları gerçek sınav saatinde deneme sınavı çözülebilir.
4) Örnek Sorular: Milli Eğitim Bakanlığı’nın her ay paylaştığı örnek LGS soruları mutlaka çözülmelidir. Ayrıca sene başından itibaren yayımlanmış soruları tekrar çözmek ve önceki yıllarda çıkmış sorulara bakmak faydalı olacaktır.
5) Strateji geliştirmek: LGS’ye hazırlanan adaylar, süreyi doğru kullanma konusunda çalışmalı ve soruları çözerken bu yönde kendilerine göre taktikler geliştirmelidir. Sınava hangi dersten başlanacağına karar verilmelidir. Zor sorularda zaman kaybedilmemeli, soru işaretlenerek daha sonra yeniden bakılmalıdır.
6) Sınav Yönetimi: Süreyi iyi kullanmak, turlama tekniğini uygulamak, soruları okumaya tersten başlamak, nefes egzersizleri yapmak, su içmek gibi uygulamalar öğrencilerin sınavı doğru yönetmesini sağlar.
7) Motivasyon Destekleri: Öğrenciler sınava hazırlık sürecinde düzenlerini bozacak etkinliklerden kaçınmalıdır. Ancak zaman zaman sevdikleri bazı etkinlikleri yapabilirler. Sınav yaklaştıkça yorgunluk, durgunluk gibi psikolojik etkiler ortaya çıkabilir. Bunlara karşı düzeni bozacak uzun aralar yerine kısa ve kolay çözümler bulunmalıdır.